Naturupplevelser i Tärnsjö

Fiska i Tärnsjö – Områden med olika fiskarter

Dalälven

Dalälven är ett 20 kilometer långt spännande äventyr där det både finns stora strömmar, lugna strömmar och kanaler som avlöser varandra. I Dalälven kan du fiska året runt och kan få upp fisk som gädda, gös och abborre. Genom receptionen vid Östa camping kan du hyra en båt eller kanot för en bättre naturupplevelse.

Gysingeforsarnas fiskeområde

Gysingeforsarna omfattar de naturvänliga och fiskrika strömmarna vid Gysingebruk. Forsarna i området är breda och öppna vilket bidrar till stora variationer av art. Området är mest känt för harrfiske, men fiskare kan även få napp av öring, gös, gädda, abborre och brax. Detta fiskeområde är tillgängligt året runt. Besökaren måste inneha ett fiskekort för att få fiska. Nedan läser du mer hur du kan skaffa fiskekort och vad som gäller.

Fiskekort – Regler

Vad gäller med fiskekort?

För att få lov och fiska behöver man ett fiskekort då alla Sveriges sjöar och vattendrag är enskilt ägda. Med andra ord skaffar man sig rätten att fiska under en period med hjälp av detta kort. Du kan köpa fiskekort online eller i en fiskebutik.

Fiskekort ger dig inte rätten att fiska när och var som helst. Med kortet följer det med fiskeregler du måste följa. Detta kan exempelvis vara att tänka på hotade arter, minimimått på fisken, eller tider. Fiska utan fiskekort eller utan att följa de reglerna kan bestraffas med böter eller indraget kort.

Vill du veta mer om varför du behöver ett fiskekort? Läs mer här!

Naturreservat i Tärnsjö

Färnebofjärden

Det spelar ingen roll om du besöker Färnebofjärden för att vandra, fiska, kolla på fåglar eller bara njuta av den vackra naturen. Här finns något för alla. Läs mer om Färneboälven!

Östra Tvärnö

Denna vandring tar med dig på ett ålderdomligt jordbrukslandskap med spännande historia. En rekommendation är att ta med en picknickfilt och sätta sig i gröngräset. Läs mer om Östra Tvärnö!

Kyrkstigen i Tärnsjö

Medan du vandrar på den gamla kyrkstigen får du uppleva både natur och kultur. Historien säger att det förr i tiden fanns många kyrkstigar som invånarna använde när det var dags för söndagsgudstjänsten. Idag är dock kyrkstigen i Tärnsjö en av få som finns kvar. Läs mer!

© 2019 www.tarnsjo.se